Een dagje Amsterdam: haal het meeste uit jouw dag

Ga je een dagje Amsterdam? Dan ga je een hele leuke dag tegemoet. In deze stad is er van alles te beleven, dus zorg zeker dat je genoeg tijd uittrekt om van de stad te genieten. Om te zorgen dat je een beetje voorbereid op pad gaat, hebben we in dit artikel een aantal handige tips op een rijtje gezet. Zo haal jij het meeste uit jouw dagje naar Amsterdam. 

Een dagje Amsterdam: bezoek een van de vele musea

Tijdens een dagje Amsterdam, is het bijna onvermijdelijk om tenminste één museum te bezoeken. Ga bijvoorbeeld naar het museumplein. Dit is de plek waar het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum, het Stedelijk Museum en het Koninklijk Concertgebouw liggen. Ook is er een mooi, groot park aanwezig waar je lekker kan picknicken. Het open plein tussen alle musea wordt vaak gebruikt als plek voor markten, evenementen of openluchttentoonstellingen. In de winter is dit de plek waar je kan genieten van een grote ijsbaan.

Een rondvaart door Amsterdam

Amsterdam staat bekend om zijn grachten. Deze zijn in de 17e eeuw gemaakt om de zee op een veilige afstand te houden. Tegenwoordig maken deze grachten een deel uit van het UNESCO erfgoed. Ondanks dat het heel leuk is om langs deze grachten te wandelen tijdens een dagje in Amsterdam, is het nog leuker om op de grachten te varen. Kies er bijvoorbeeld voor om te varen door de grachten op een boottocht met een gids. Je leert tijdens deze tour veel interessante feiten. Er zijn veel verschillende rondvaarten aangeboden, waardoor er altijd wel een geschikte rondvaart voor jou en jouw gezelschap beschikbaar is. Vraag meer informatie op over de rondvaart of boek een rondvaart online via Bootuitjes.

Bezoek Amsterdam Noord

Ondanks dat er in de andere wijken van Amsterdam genoeg te beleven valt, is het echte de moeite waard om Amsterdam Noord te bezoeken tijdens een dagje Amsterdam. In deze buurt kan je genieten van een levendige eet-, drink- en culturele scene. De vele restaurants, winkels en galerijen zijn gemaakt in oude fabrieksgebouwen, waardoor het een industriële en hippe sfeer heeft. Door middel van een gratis veerboottocht die enkele minuten duurt, arriveer je op een van de afzetpunten. De boot vertrekt van het centraal station. Bezoek bijvoorbeeld de culturele en creatieve plek van NDSM. Hier geniet je van creatieve en hippe restaurantjes en hangplekken. Er worden regelmatig kleine festivals of evenementen georganiseerd, een perfecte plek om je dagje Amsterdam af te sluiten of te beginnen.

Een concert van jouw favoriete artiest

Een perfecte manier om nog meer uit jouw dagje Amsterdam te halen, is om te kijken of er binnenkort een van jouw favoriete artiesten optreedt in de stad. Er zijn veel bekende concertzalen waar ieder weekend wel wat te beleven is. Het is dus een uitstekende plek om jouw dagje Amsterdam af te sluiten. Na het concert kan je nog verder genieten van het bruisende nachtleven van de stad.

Dit vind je misschien ook leuk...