Een website maken in 5 stappen

Dus je wilt een website maken? Of je nu een bedrijf wilt beginnen, je passie met de wereld wilt delen of gewoon in contact wilt blijven met vrienden en familie, een website is een geweldige manier om dat te doen. Gelukkig is het maken van een website veel gemakkelijker geworden dan vroeger en is het niet meer nodig om je website te laten maken door andere. Je kunt zelfs in een mum van tijd een website maken als je deze eenvoudige 5-stappen gids volgt.

1) Kies je domeinnaam 

Je domeinnaam is het adres van je website op het internet. De domeinnaam van Google is bijvoorbeeld www.google.com. Het kiezen van de juiste domeinnaam voor je website is belangrijk omdat dit de manier is waarop mensen je site online zullen vinden. 

2) Vind een Web Hosting Service 

Een web hosting service is als het perceel grond waar je je huis (dat wil zeggen, je website) te bouwen. Zodra je je domeinnaam hebt gekozen, moet je een webhosting service vinden die je de ruimte en de tools geeft die je nodig hebt om je site te bouwen. 

3) Bouw je website 

Nu komt het leuke gedeelte! Het is tijd om te beginnen met het bouwen van je website. Je kunt gebruik maken van een web hosting service website builder tool als je niet comfortabel coderen of weet niet hoe. Dit proces varieert afhankelijk van het platform dat je kiest, maar meestal gaat het om het slepen en neerzetten van elementen op een pagina en deze vervolgens naar wens aanpassen.  Als je WordPress gebruikt, zijn er ook kant-en-klare thema’s die je kunt installeren om je site een professionele uitstraling te geven zonder alles vanaf nul te hoeven ontwerpen.  

4) Publiceer je website 

Nadat je je website hebt ontworpen, is het tijd om hem te lanceren zodat de wereld hem kan zien! Om dit te doen, druk gewoon op de “publiceren” knop op het platform van je web hosting service en je site zal live gaan. Onthoud echter dat publiceren slechts de helft van de strijd is – nu moet je je site promoten zodat mensen hem daadwerkelijk online kunnen vinden.  

5) Promoot je website 

Er zijn veel manieren om je website online te promoten. Tegenwoordig gebruiken de meeste bedrijven sociale media en Google-reclame om hun sites onder de aandacht te brengen van potentiĆ«le klanten die al geĆÆnteresseerd zijn in wat ze te bieden hebben, maar ook om hun website hoger in Google te krijgen. Je kunt je site ook offline promoten door visitekaartjes of flyers uit te delen met je webadres erop of door posters op te hangen in lokale bedrijven (met hun toestemming, natuurlijk).  En vergeet niet de traditionele marketingmethoden zoals PR – een vermelding in artikelen van journalisten of op populaire websites kan het verkeer naar je site exponentieel doen toenemen.  

Het maken van een website is veel gemakkelijker geworden dan een paar jaar geleden. Met deze eenvoudige 10-stappengids kan iedereen in een mum van tijd een professioneel ogende website maken. Vergeet niet dat als je je site eenmaal hebt gepubliceerd, het promoten ervan essentieel is als je wilt dat mensen hem ook daadwerkelijk vinden en bezoeken! Voor nog meer informatie kun je terecht op Roxtar Online Marketing.

Dit vind je misschien ook leuk...