Je eigen fifa-toernooi organiseren? Zo doe je dat!

Ben jij een echte voetbalfan, en zit je straks ook weer klaar op de bank voor het WK? Wellicht is het een goed idee om alvast in de stemming te komen door met vrienden, familie of collega’s een eigen fifa toernooi te organiseren! Wees gerust, zo’n toernooi speel je gewoon online; zo hoef je je niet echt in het zweet te werken.

Wat is een fifa toernooi?

Je hebt vast wel eens van het voetbalspel Fifa gehoord, of van ea sports fc. Je kunt natuurlijk gewoon Fifa spelen van achter je tv, met vrienden of compleet onbekenden. Maar het is natuurlijk veel gezelliger om dit live te doen, om samen met andere voetballiefhebbers die je kent in één ruimte te zitten en het tegen elkaar op te nemen in een spannend toernooi, waarbij degene die als winnaar uit de bus komt ook nog eens een mooie prijs krijgt. 

Hoe organiseer je een fifa toernooi?

Je wilt natuurlijk dat het een memorabele avond (of middag, of ochtend) wordt, waar nog lang over wordt nagepraat. Het kan dus geen kwaad om goed na te denken over hoe je dit precies wilt aanpakken. Eerst is het belangrijk dat je weet hoeveel spelers er mee zullen doen met het toernooi. Op basis daarvan stel je namelijk de teams samen, en bepaal je de speelvorm. Vervolgens moet je de wedstrijden en de spelers verdelen. Iedereen wil natuurlijk graag Messi of Ronaldo kiezen, dus zorg ervoor dat dit eerlijk verloopt. Verder moet je ook de benodigde apparatuur niet vergeten. Je hebt voldoende consoles en monitors nodig, dit hangt ook weer af van het aantal spelers. 

Hoe maak je het helemaal af?

Je hebt alles hebt georganiseerd en je hebt de juiste hardware weten te bemachtigen, maar een goede sfeer tijdens het toernooi is minstens zo belangrijk! Zorg in ieder geval voor voldoende drankjes en snacks. Ook kan het een leuk idee zijn om ervoor te zorgen dat iedereen een voetbalshirt aan heeft van zijn favoriete club. Vergeet ook vooral de feestelijke voetbal decoratie niet. Zoals je ziet, komt er aardig wat kijken bij het organiseren van zo’n toernooi. Mocht je dit allemaal niet zien zitten, kun je ook gewoon een speciaal bedrijf in de arm nemen, die alles voor je regelen van a tot z. Lekker makkelijk!

Dit vind je misschien ook leuk...