Ongevallenverzekering voor bewoners: Wat het is en waarom je het nodig hebt

Weet je wat jou huiseigenaren verzekering dekt? De meeste mensen zijn verrast dat hun polis niet alles dekt. Een van de meest voorkomende zaken die niet gedekt zijn, is schade veroorzaakt door een toevallige bewoner. Of je nu een huiseigenaar, huurder of verhuurder bent, het is belangrijk om te begrijpen wat een ongevallenverzekering is en waarom je deze nodig hebt.

Wat is een ongevallen inzittendenverzekering? 

Een ongevallen inzittendenverzekering is een soort verzekering die schade dekt die is veroorzaakt door iemand die geen vaste bewoner van je huis is. Dit kan een babysitter, dierenoppas, huisgast of zelfs een familielid van buiten de stad zijn. Als deze persoon per ongeluk schade veroorzaakt aan je huis, zal je huiseigenaren verzekering dit niet dekken.

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat een vriend een paar weken bij je verblijft en per ongeluk brand sticht in je keuken tijdens het koken. Als je geen ongevallenverzekering voor bewoners hebt, moet je de schade zelf betalen. Als je wel een ongevallenverzekering hebt, dekt je polis de schade. 

Waarom je een ongevallen inzittendenverzekering nodig hebt 

Ongelukken gebeuren, zelfs als we voorzichtig zijn. Als er iemand in je huis verblijft – al is het maar voor een paar dagen – is het belangrijk om jezelf te beschermen in geval van een ongeluk. Niemand wil aan het ergste denken, maar het is altijd beter het zekere voor het onzekere te nemen, 

Een ongevallen inzittendenverzekering is relatief betaalbaar en eenvoudig toe te voegen aan je bestaande huiseigenaren verzekering.

Als je iemand hebt die in je huis verblijft – al is het maar voor een paar dagen – is het belangrijk om jezelf te beschermen met een verzekering voor toevallige bewoners. Dit type verzekering dekt schade veroorzaakt door iemand die geen permanente bewoner van je huis is en kan je duizenden euro besparen bij een ongeval. De meeste huiseigenaren verzekeringen omvatten deze dekking niet, dus zorg ervoor om te controleren met je verzekeraar om te zien of het iets is dat je moet toevoegen aan je beleid. Voor meer informatie kun je terecht op unive.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...