Op vakantie naar het prachtige Normandie

Dat je lang niet altijd ver hoeft te reizen om kennis te kunnen maken met een prachtige regio bewijst Normandie als geen ander. Voor deze regio geldt dan ook dat ze sinds jaar en dag heel wat bezoekers over de vloer krijgt. Voor deze bezoekers geldt dat ze graag kennis willen maken met de mooie natuur die zich hier ontvouwt, maar bovendien spreekt het voor zich dat ook de oorlogsmonumenten als niet onbelangrijk trekpleisters bestempeld kunnen worden. Ben jij eveneens op zoek naar een geweldige omgeving om een vakantie in te ondernemen? Dan zal je tot de vaststelling komen dat deze regio in Frankrijk absoluut meer dan een aanrader te noemen is.

De bekendste bezienswaardigheid van Normandie

We zullen je ongetwijfeld helemaal niets verrassends vertellen wanneer we zeggen dat er in Normandie heel wat bijzondere bezienswaardigheden te ontdekken zijn. Dit gezegd hebbende geldt uiteraard voor één bezienswaardigheid dat ze er met kop en schouders bovenuit steekt. We hebben het hierbij dan natuurlijk om de zogenaamde Mont Saint-Michel. Dit is sinds jaar en dag één van de populairste bezienswaardigheden van heel Frankrijk. Wanneer je deze regio bezoekt mag je ze dan ook zeker niet overslaan. Er zijn hier in ieder geval heel wat unieke eigenschappen aan verbonden.

Voor bezoekers van de Mont Saint-Michel in Normandie geldt dat ze deze plaats alleen maar kunnen bezoeken wanneer het laagtij is. Bij hoogtij komt de enige verbindingsweg immers onder water te staan. Ondanks het feit dat deze stad behoorlijk sprookjesachtig aandoet kent ze toch een vrij woelige geschiedenis. Tegenwoordig geniet deze plaats niet alleen van een aanzienlijke toeristische interesse, bovendien is ze ook een populair bedevaartsoord.

Ontdek ook de verschillende landingsstranden

Wie Normandie zegt denkt uiteraard ook meteen aan de D-Day landingsstranden. Ook deze vormen voor heel wat reizigers één van de belangrijkste redenen om naar hier af te reizen. Er zijn verschillende stranden die het bezoeken meer dan waard zijn. De bekendste van allemaal is echter ongetwijfeld Omaha Beach. Andere stranden die je zou kunnen bezoeken welke de moeite waard kunnen zijn, zijn met name:

  • Utah Beach;
  • Gold Beach;
  • Juno Beach;
  • Sword Beach;

Voor al deze verschillende stranden geldt dat ze een zeer belangrijke rol hebben gespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er zijn in de omgeving heel wat musea opgetrokken welke stuk voor stuk een absolute aanrader kunnen zijn om te bezoeken.

Geniet van geweldige uitzichten langs de kustlijn

Wanneer je een wandeling maakt langs de kust van Normandie valt uiteraard meteen het prachtige zicht op, op de Noordzee. Bovendien is het zo dat ook de aanwezigheid van de bijzondere rotsformaties in het mooie Frankrijk als een streling voor het oog wordt bestempeld. Niet zelden is het zo dat de zogenaamde kliffen van Étretat worden bestempeld als een absoluut natuurwonder. Het hoeft dan ook niet gezegd dat natuurliefhebbers hier zeker en vast ook aan hun trekken komen. In ieder geval, ben jij ook iemand die interesse heeft in de oorlogsgeschiedenis van Europa, ben je een fervente wandelaar of wil je gewoon kennismaken met een boeiende regio niet zo ver van huis? In al deze verschillende gevallen kan het zeker een aanrader zijn om het uitnodigende Normandie te bezoeken.

Dit vind je misschien ook leuk...