Zijn batterij zonnepanelen interessant voor mij?

Wanneer je zonnepanelen hebt is het handig om uit te zoeken voor jezelf of het handig is om batterij zonnepanelen te willen hebben. Dit kan door het toevoegen van een accu die de stroom op kan slaan. Lees verder als je erachter wil komen of het interessant voor jou zou kunnen zijn om gebruik te gaan maken vanbatterij zonnepanelen.

Ben ik met batterij zonnepanelen van de netkoppeling af?

Het antwoord op die vraag is nee. Je blijft een netkoppeling houden. Dit doordat wij hier in Nederland nogal een wisselend aantal zonuren hebben voor een continue stroom aan opgewekte stroom. Zo zal je in de zomer veel meer zonuren hebben dan in de winter.

Daardoor sla je met de batterij zonnepanelen in de zomer meer stroom op dan dat je verbruikt en in de winter zal dat andersom zijn. Maar of je opslag groot genoeg is om die grote verschillen op te vangen valt te betwijfelen. Daardoor zal je altijd een netaansluiting nodig hebben om er zeker van te zijn dat je ook met weinig stroomvoorraad voorzien bent van stroom.

Moet ik nog wachten met zonnepanelen of juist niet?

De thuis accu’s voor de batterij zonnepanelen liggen al snel tegen de duizend euro aan of meer. Nu is de markt van de accu’s en de batterijen wel heel erg in beweging, met name door de komst van de elektrische auto. Dit zorgt er voor dat de aanschaf van een batterij voor de zonnepanelen snel daalt in prijs.

Veel autofabrikanten die elektrische auto’s produceren kunnen nu ook thuis accu’s voor de zonnepanelen produceren en leveren. Hierdoor wordt de concurrentie groter en wordt de prijs naar beneden gedrukt voor de batterij zonnepanelen.

Wat zijn de voordelen van batterij zonnepanelen?

Om te beginnen ben je duurzaam bezig wanneer je gebruik maakt van zonnepanelen met batterij. Dat is natuurlijk al een voordeel voor het milieu. Maar welke voordelen heeft het gebruik van zonnepanelen nog meer? Hier zie je ze op een rijtje:

  • De energierekening zal omlaag gaan
  • Je kan de energie goedkoop opslaan om het vervolgens duurder te kunnen verkopen
  • Je kan je zelf opgewekte zonne-energie opslaan en later gebruiken
  • Je kan de batterij in de daluren opladen en de energie gebruiken in de piekuren
  • De zonnepanelen met batterij vangen de schommelende vraag en aanbod van energie op.
  • Er hoeft geen vervuilde energiecentrale meer ingeschakeld te worden als je energie nodig hebt
  • Door de batterij zonnepanelen kan de opgeslagen energie ook dienen als een noodvoorziening. Voor jezelf, maar voor in tijden van nood ook voor je buren.

Zijn de batterij zonnepanelen echt interessant voor mij?

Nu wel alle voordelen op een rij hebben gezet en je weet dat de markt van de accu’s sterk in beweging is gekomen is het zeker aan te raden om jezelf goed voor te laten lichten door Energie de Kempen. Op die manier zal je de antwoorden krijgen op de laatste vragen of twijfels die je nog hebt over de aanschaf van zonnepanelen. Zoveel voordelen kan je bijna niet negeren.

Dit vind je misschien ook leuk...