Bouwkundige keuring Rotterdam: Weet wat je kunt verwachten

Ben je al bekend met een bouwkundige keuring Rotterdam? Het is een keuring die veel duidelijkheid kan geven bij de aankoop van een woning. Als potentiƫle koper wil je immers precies weten wat jij voor woning in handen krijgt. Er zijn een groot aantal bedrijven die jou kunnen helpen bij het uitvoeren van de keuring. Een van de bedrijven die tijdens jouw zoektocht niet vergeten mag worden is Schippers Bouwconsult. Maar waar moet je allemaal aan denken als je de keuring uit laat voeren? Onderstaande informatie helpt jou op weg naar het maken van een afspraak.

De bouwkundige keuring Rotterdam is doorslaggevend

Een bouwkundige keuring Rotterdam kan doorslaggevend zijn bij de aankoop of verkoop van een huis. Het wordt namelijk vaak opgenomen in de ontbindende voorwaarden van een koopcontract. Indien er bepaalde gebreken vastgesteld zijn tijdens de keuring, kan het namelijk zijn dat je als koper nog onder de koop uit kunt komen. Verschillende hoge kostenposten kunnen bijvoorbeeld niet in het budget, waardoor je uiteindelijk ook de koop van de woning niet door kunt laten gaan. Het kan ook een extra fundament zijn om onderhandelingen te starten over de vraagprijs en jouw bod.

Een afspraak inplannen

Voordat de bouwkundige keuring Rotterdam uitgevoerd kan worden, moet er een afspraak gemaakt worden met de professional. Hierbij ga je kijken naar een moment dat het jou het beste uit komt. De verkoper moet namelijk aanwezig zijn bij de keuring. Daarbij gaat het er niet per direct omdat de verkoper mee loopt door het huis, maar wel dat de deur opengedaan wordt. Daarbij kunnen er ook al een aantal adviezen komen tijdens het moment zelf. Zorg er daarom altijd voor dat je een afspraak maakt, zodat alle partijen weten waar ze aan toe zijn.

De woning wordt volledig bekeken

Tijdens de bouwkundige keuring Rotterdam worden alle ruimtes in de woning meegenomen. Hiervoor hoeven de meubels niet aan de kant en zal er ook geen schade aangebracht worden. De verborgen gebreken worden namelijk opgespoord door te kijken naar de muren en constructies. Hierbij gaat het niet alleen om de binnenkant van de woning, maar ook aan de buitenkant. Alle bevindingen worden opgesteld in een rapport, zodat hier een overzichtelijk beeld van komt. Daarbij is het opgesplitst in werkzaamheden die direct uitgevoerd moeten worden en wat op een later moment nog kan gebeuren.

Een goed kostenoverzicht

Bij de bouwkundige keuring Rotterdam gaat het echter niet alleen om een overzicht van de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden, maar ook dat je weet wat het ongeveer gaat kosten om de woning te verbeteren. Je ziet hierdoor welke kosten je direct kwijt bent, zodat je in de woning kunt wonen, maar ook de kosten die je hebt voor de verbetering. Je hebt daardoor altijd alles bij de hand en kunt bepalen of de woning nog altijd aangekocht kan worden of dat de koop niet doorgaat. Jij bent hierdoor direct overal op voorbereid bij de aankoop.