Kennis die iedereen in Nederland moet bezitten

Nederland is een fijn land, de meesten van ons krijgen goed betaald en we leven daardoor comfortabel. Het onderwijs zit in de lijst van de beste in de wereld en we gebruiken de laatste technologie, een schoolboord online gebruiken we als voorbeeld. In armere landen kan dat minder vaak, ze hebben misschien wel schoolborden maar is het internet vrij lastig om te gebruiken. Met al deze feiten vind ik het belangrijk dat Nederlanders Nederland kennen, en hierbij ga ik je mee helpen in deze tekst door leuke feitjes te vertellen over van alles om zo je kennis te verbreden en misschien interesse op te wekken.

Waarom Nederland, Nederland heet.

Een van deze leuke feitjes ligt in de naam van Nederland. Weet je wat Nederland betekent? Neder betekent laag, we technisch gezien dus “Laagland” en dit klopt ook. Het meesten van Nederland staat onder de zeespiegel, dit is waarom we in het verleden zo veel hebben gedaan voor dijken en duinen. Zonder deze hulpmiddelen overleven we het niet. Door dit lage land hebben we helaas niet de extensieve natuur, maar je kan gelukkig wel vlinderstruiken strekken. Het is een van de hobby’s die je bij vlinder liefhebbers vindt, het is best populair in Nederland.

De geschiedenis van Nederland

Maar hoe kwam dit laagland waar we allemaal leven in stand? Pak je klok, en als je dat niet hebt raad ik je aan om aanschaffen klokje met tandwiel om zo mooi afgeleid te worden als je deze tekst niet voor de lol leest. Nou, terug naar het onderwerp. Nederland is ontstaan samen met België als een land duizenden jaren geleden. Samen met de Duitsers die toen ook nog niet Duitsers heten werden, zijn we Germaans en hebben we vergelijkbare talen ontworpen. Op een gegeven moment nam Spanje ons land in, pas na een 70 jarige oorlog in de 17e eeuw kwamen we weer vrij.

Het heden van Nederland

Geschiedenis is wel leuk, maar wat zie je als je naar het heden kijkt? Nederland op dit moment is deel van de EU, maar wist je ook dat sinds midden 20ste eeuw Nederland ook lid is van de Benelux? Dat is een speciaal gebied waar Nederland, België en Luxemburg in zitten. Het is technisch gezien de voorganger van de EU maar veel kleiner, want je kon gemakkelijk met elkaar ruilen met zo min problemen mogelijk. Als we het hebben over het persoonlijk leven vinden Nederlanders het steeds handiger om met het OV te gaan vergeleken met 30 jaar geleden wat goed nieuws is.

Leuke overige weetjes

Waarom is dat eigenlijk goed nieuws? Simpel, de OV is veel beter voor het milieu vergeleken met het vliegtuig of de auto. Ze zijn eigenlijk goedkoper, maar helaas subsidieert de overheid de vliegtuigmaatschappij waardoor het nog een tijdje gaat duren voordat de trein de beste optie wordt. Ik maak het nu misschien iets te economisch, maar dit is waar Nederland op dit moment mee zit. Het zijn misschien geen leuke feitje, maar het is belangrijk. Ik eindig de tekst wel met een laatste leuke feit over Nederland dat je moet weten: Hoewel Nederland klein is, zijn wij wel de beste met schepen en het internet!

Dit vind je misschien ook leuk...