Stijlvolle led inbouwspots wit. Dit is wat je moet weten!

Led inbouwspots wit is mooie verlichting waarmee je een kamer of ruimte goed kunt verlichten. Je kunt er zelfs meer sfeer mee aanbrengen als je voor de juiste lichtkleur kiest. Dat is ook één van de eerste dingen waar je op kunt letten als je een inbouwspot koopt. Bij de aanschaf kun je kiezen voor een bepaalde lichtkleur en je kunt kiezen uit bijvoorbeeld extra warm licht, warm licht, neutraal wit of warmglow. Maar je moet op meer zaken letten als je voor spotjes kiest en in onze blog vertellen we hier meer over.

Led inbouwspots wit kopen? Let op de inbouwdiepte en de zaagmaat

Bij led inbouwspots wit staat aangegeven wat de zaagmaat is. Dan weet je ook hoe groot het gat in het plafond moet worden om de spots te kunnen monteren. Wanneer je een te groot gat zaagt heb je een probleem, maar bij een te klein gat heb je nog de kans om je fout te herstellen. Je moet overigens niet alleen op de zaagmaat letten, maar ook op de inbouwdiepte van een inbouwspot. Die geeft aan hoeveel ruimte je nodig hebt om de spot te kunnen monteren. Doorgaans plaats je inbouwspots in een systeemplafond en de truc is dan om voldoende ruimte te hebben tussen het systeemplafond en het plafond.

De juiste IP-waarde

In een badkamer kan het erg vochtig worden en het is een feit dat elektriciteit en water elkaar niet verdragen. Dus je hebt ook led inbouwspots wit nodig die tegen vocht kunnen. De IP-waarde geeft aan of een lamp spatwaterdicht of zelfs volledig waterdicht is. Kies altijd voor een lamp met een IP-waarde van 55 of hoger. Dan weet je zeker dat je de inbouwspots in een badkamer of een andere vochtige ruimte kunt monteren. 

Kies voor led inbouwspots wit

Led is een duurzame en energiezuinige lichtbron. Door voor led inbouwspots wit te kiezen kun je wel tientallen euro’s op jaarbasis op je energierekening besparen! Dat is toch een mooie wetenschap! Zeker gezien het feit dat stroom alsmaar duurder wordt. Een ander groot voordeel is dat led weinig onderhoud vergt, want led lampen hebben wel tot 50.000 branduren. Als je dan uitgaat van gemiddeld 4 branduren per dag, dan hoef je de lamp maar één keer in de 30 jaar te vervangen! Gebruik je de spot meer dan is de levensduur korter en bij minder gebruik kun je er ook veel langer mee doen!

Verschillende soorten spots

Wanneer je bij OutledTL op zoek gaat naar mooie led inbouwspots wit kun je verschillende keuzes maken. Je kunt kiezen uit verschillende lichtkleuren, een rond of vierkant model en je kunt ook kiezen voor een model die je kunt dimmen.. Met deze exemplaren kun je zelf bepalen hoe fel of minder fel een lamp schijnt. Het is sowieso belangrijk om de eerdere tips op te volgen. Want bijvoorbeeld bij vierkante spots is het net zo belangrijk om aandacht te geven aan de inbouwdiepte, de zaagmaat en de IP-waarden.

Dit vind je misschien ook leuk...